A hétvégi húslevesből maradt főtt sertéshúsom, azon gondolkodtam, hogy miként kellene felhasználni. Aztán egyszer csak jött az ötlet, hogy egy kis adag lapcsánka tésztába megpróbálom belekeverni és kisütni… lesz amilyen lesz alapon. Nem lett rossz, sőt, nagyon is finom lett. Szóval ha esetleg van maradék főtt húsod és nem akar fogyni, akkor ajánlom figyelmedbe a “húsos” lapcsánka készítését.
Lapcsánka - maradék főtt hússal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 szem krumpli (reszelve 350 g)
- 150 g főtt sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 ek. liszt
- só
- törött bors
- pirospaprika
- sütéshez: olaj
Leírás
- A krumplit megpucoltam, lereszeltem.
- A maradék főtt húst, apróra vágtam.
- Egy tálba tettem a hozzávalókat, majd alaposan összekevertem. (Kóstolás után még egy kicsit sóztam és borsoztam.)
- Forró olajba evőkanálnyi darabokat tettem, ellapítottam és mindkét felét pirosra sütöttem.
- Papírtörlőre szedtem, lecsepegtettem.
- Ebből a mennyiségből 20 kis lapcsánka lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A hagyományos lapcsánka receptjét itt találod: lapcsánka recept
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.