Finom lapcsánka, úgy készítettem, ahogy anyukám is szokta. Én viszonylag kisebb darabokat sütök, jól átsütve, ropogósan szeretem. A fűszereket mindenki saját szájíze szerint adagolja. Én személy szerint nem szeretem nagyon fokhagymásan, így ehhez a mennyiséghez 2 gerezdet tettem csak.
- 4 db nagy szem krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb tojás (vagy 1 nagy)
- 5 ek. liszt
- só
- törött bors
- pirospaprika
- sütéshez: olaj
- A krumplit megpucoltam, lereszeltem. Akinek van késes aprítója, azzal pár perc alatt, ujjak elreszelése nélkül összeapríthatja a burgonyákat. (Mostantól én is mindig így készítem. Képek lent láthatók.)
- Hozzáadtam a többi hozzávalót, alaposan elkevertem. Közben egy serpenyőben olajat melegítettem.
- A forró olajba evőkanálnyi darabokat tettem, kissé ellapítottam és mindkét felét szép, ropogós, pirosra sütöttem.
- Papírtörlőre szedtem, lecsepegtettem.
- Ebből a mennyiségből 30 kis lapcsánkát sütöttem..
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2017.04.20. Ugye Ti sem szeretitek a krumplit reszelni? Hát én nagyon nem, mindig elreszeltem az ujjamat is. 🙁 Mostantól ennek vége, mert kipróbáltam a késes aprítóban aprítani a nyers krumplit. És működik! Szóval boldogság van, mostantól nem csak a káposztás tészta, hanem a lapcsánka készítése is gyerekjáték lesz. 🙂 Hogy mi mindenre lehet használni a késes aprítót, itt olvashattok róla: 30+ ötlet, amire a késes aprítót használhatod
Mutatom a fázisfotókat is:
Készítettem már maradék főtt hússal is lapcsánkát, amikor a leveshús nem volt elég kapós… Úgy is nagyon finom lett. Ha esetleg kedvet kaptál, a receptet itt találod: lapcsánka maradék főtthússal
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.