Leveles rácsos sütemény – 30 perc alatt. De tényleg!!! 🙂 Amikor nincsen túl sok időm, olyankor nyúlok a kész leveles tésztához. Készíthetünk belőle édes és só süteményeket is, nálunk az édes a befutó… Sokféle töltelékkel sütöttem már, most a rácsos túrósat mutatom meg. Valóban hamar készen van, igaz, amilyen gyorsan kisül, majdnem olyan gyorsan el is fogy, mert igen finom. 🙂 Szóval , nagy családban, vagy vendégvárás esetén érdemes kétszer ennyit készíteni belőle. (Én 3 darabot simán bevágok belőle.)
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Leveles rácsos
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 csom. friss leveles tészta
- 500 g túró
- 1 tojás sárgája
- 3 ek. cukor (ízlés szerint)
- késhegynyi vaníliapor vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
- Tetejére: porcukor
Leírás
Előkészítés:
- Elkészítjük a túrótölteléket: A hozzávalókat alaposan összekevertjük. Ha nagyon száraz a túró, tehetünk hozzá 1 ek. tejfölt. Nekem nem igényelte.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
- A tésztákat kivesszük a hűtőből. (Csak felhasználás előtt vegyük ki, mert ha átmelegszik, akkor megpuhul és nehezebb vele bánni!)
- Felbontás után óvatosan kitekerjük, a közte lévő sütőpapírokat a tepsire tesszük.
- A két tésztát egymás mellé helyezzük.
- Derelyevágóval felvágjuk az első tésztát 3 x 4, azaz 12 db-ra. Használjunk nyugodtan vonalzót! (Én rendszeresítettem egyet a konyhába, jó szolgálatot tesz a sütemények felszeletelésénél is, nem csak ennél a tésztánál.)
- A második tésztát gondolatban ⅓ és ⅔ részre osztjuk. A kisebből még 4 téglalapot vágunk. Így 16 db téglalapunk lesz, erre kanalazzuk rá a túrótölteléket.
- A maradék ⅔ tésztából készül a rács, amit előszőr hosszában kettévágunk, majd rácsozóval formázzuk és a 8 db túrós téglalapra tesszük. Középre helyezzük, majd két oldalra kihúzzuk a tésztát, végül derelyevágóval elvágjuk.
- A sütemények széleinél a tésztát egy villa segítségével összenyomkodjuk, majd a süteményeket a tepsire helyezzük.
- Így járunk el a tészta másik felével is. Két tepsire fér rá ez a mennyiség.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Amint kisűlt, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor nagyon megpuhul.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.