Magvas buci, igen-igen, jó sok maggal. 🙂 A belseje finom puha, kívűl pedig ropogós, pörkölt magok borítják. Igen finom szendvicset lehet készíteni belőle. Vajjal, salátával, sajttal, sonkával vagy kolbásszal… ki mivel szereti.
Magvas buci
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 3 kk. só
- 70 g vaj vagy ráma
- 20 g friss élesztő
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tej
Tetejére:
- vegyes magvak ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük.
- Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és tejet, beletesszük a vajat vagy rámát és jól kidagasztjuk. Egy viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr eléggé ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény falától és a kezünktől is. Ha nagyon lágy lenne, még 1-2 kanál lisztet adjunk hozzá.
- Amikor szép fényes és egynemű a tészta, letakarjuk és félretesszük 1-1,5 órára. (Duplájára kelesztjük.)
Formázás:
- Enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyforma darabra vágjuk és kis bucikká formáljuk. (Kisebb vagy nagyobb darabokra is oszthatjuk a tésztát, ízlés szerint.)
- A bucikból egyesével “rudakat sodrunk”, melyeket a vegyes magba hempergetjük. Ha nem ragadna rá, kicsit vízzel megpermetezzük, így biztosan ráragadnak a magok.
- A bucikat tepsire tesszük, vízzel megpermetezzük és egy másik tepsivel lefedve még 30 percet pihentetjük. Ezen idő alatt a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Sütés:
- Sütés előtt vízzel ismét megpermetezzük a bucikat. Majd 170 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni őket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.