Pillanatok alatt összekeverjük a tésztát, formában kelesztjük, majd sütjük. Fele teljes kiőrlésű liszt, fele finomliszt, vegyes magvakkal és korpával. Nagyon finom, kitűnő szendvicsalap. Ha valakinek sok ez a mennyiség, akkor akár szeletelve, akár félbevágva le is fagyaszthatja.
Magvas korpás formakenyér
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 150 g finomliszt
- 50 g zabkorpa
- 50 g búzasikér
- 2-3 kk. só (ízlés szerint és kanál méretétől függően)
- 1 csomag szárított élesztő (7 g-os)
- 100 g vegyes mag (chia, len, szotyi, szezám és tökmag)
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dl víz
Leírás
Előkészítés:
- A szárazanyagokat egy műanyag tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a nedves anyagokat, ezzel is összekeverjük. (Sűrű, nokedliszerű, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.)
- A formát sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleszedjük. Vizes kanállal a tetejét elegyengetjük.
- Letakarva kb. 1-1,5 órát kelni hagyjuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Elkészítés:
- Amikor megkelt a kenyeret az előmelegített sütőbe helyezzük és 210 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
- Én félidőben kivettem a formából, mert ebben az ezüst formában nehezebben sül az alja.
- Ha nagyon pirulna a teteje, akkor egy fólia vagy papírdarabbal letakarjuk.
- Amikor elkészült, a papírt lehúztam róla és rácson hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Több napig eltartható, nem szárad ki. Mélyhűtőbe is tehetjük, ha sok ez a mennyiség.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
A zabkorpát Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.