Ez egy gyors és finom mákos guba változat, bolti kifli felhasználásával, mert nem mindig van idő kelt tésztázni vagy guba kiflit sütni. Ha esetleg nem fogyott el az előző napi kifli, ez remek felhasználása lehet.
Mákos guba egyszerűen
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Rétegezni:
- 5 db kifli
- 4,5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 1 csom. vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 70 g mák
- 90 g cukor
Tetejére:
- 2 tojás fehérje
- csipet só
- 2 ek. porcukor
Leírás
- Az 5 db kiflit felkarikázzuk, tálcán egy éjszaka alatt szabad levegőn megszárítjuk.
- A 4 dl tejet felforraljuk. A mákot a porcukorral összekeverjük.
- Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fél dl tejjel, 2 ek. cukorral, 1 csom. vaníliás cukorral elkeverjük, majd a forralt tejjel összeöntjük, elkeverjük.
- Egy 20 x 26 cm-es tepsibe egy sor kiflit rétegezünk, meglocsoljuk a cukros-tojásos tejjel, megszórjuk a cukrozott mákkal. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Nekem pont 3 réteg lett. (Ha esetleg marad a tejből, a végén nyugodtan öntsük rá, a kifli szépen beszívja majd.)
- Alufóliával letakartam, sütőbe tettem, 250 fokra állítottam és 35 percig sütöttem.
- Mikor majdnem letelt a 35 perc, a 2 tojás fehérjét egy csipet sóval felvertem, majd 2 ek. porcukrot adtam hozzá lassan adagolva, és tovább vertem.
- A 35 perc elteltével a guba tetejére kentem a felvert tojáshabot és még pár percre visszatettem a forró, de már kikapcsolt sütőbe.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.