A fiúk nem tudtak megegyezni a vacsorát illetően, István rántott húst kért, Sanyika viszont nem szeretett volna. Én viszont nem akartam kétfélét sütni-főzni, így kis csellel kétféle vacsora volt, de igazándiból mindkettő rántott húst volt, csak készítettem hagyományos bundával és darált mandulával bundázott csirkét. Én viszont már a sült krumplit unom, ezért a hűtőben talált zöldségekből egy gyors salátát is kavartam míg sült a hús és a krumpli. Mindkét gyerek örült, mindannyian jól laktunk. 🙂
Mandulás csirkemell
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- só
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa és darált mandula
- olaj a sütéshez
Leírás
- A húst megtisztítottam, szeleteltem, sóztam.
- A felét hagyományos rántott húsnak paníroztam be. (liszt, tojás, zsemlemorzsa)
- A másik felét zsemlemorzsa helyett darált mandulába forgattam.
- Elkészítettem a salátát: 1 vöröshagyma, negyed jégsaláta, 8-10 szem koktélparadicsom, kisebb répa, 1 paprika, feldaraboltam. Öntet: 1 pohár joghurt, ízesítve majonéz, mustár, cukor, citrom. Tetejére kis napraforgómagot pirítottam (teflon serpenyőben szárazon).
- Fritőzben kisütöttem a húsokat, és a krumplit. (A krumpli félkész bolti sült burgonya volt).
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően kb. 3 felnőttnek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.