Most vettem előszőr maracuját… Örömmel meséltem a férjemnek, hogy nézd mit vettem Drágám! mire közölte velem, hogy ezt magában meg lehet enni ugyan, de kissé fanyar, eléggé savanykás íze miatt, nem biztos hogy jó ötlet lenne nekiesni csak úgy. Hű-ha!!! Most mi tévő legyek? A kérdés nem maradt sokáig megválaszolatlanul, ugyanis kitaláltuk, hogy készítek gyorsan egy almaszószt és abba fogjuk beletenni a maracuját miután kihűlt a szósz. Egyszerű, különleges, és nagyon finom lett.
Lekvár helyett briós tetején is nagyon ízletes.
Túrórolót is készítettem, ahhoz is maracujás almaszószt kínáltam, abba mártogattuk. Nagyon finom, különleges az ízek összhatása. 🙂
- 3 szem alma
- pici víz
- 1 ek. méz (ízlés szerint)
- 3 szem maracuja
- Az almát meghámoztam, kockára vágtam, pici vízben megfőztem.
- Amikor kihűlt botmixerrel pürésítettem, kicsi mézzel ízesítettem.
- A maracujákat kettévágtam, a belső részét kikapartam és az almaszószhoz kevertem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2017.09.30. Sanyikával ma ismét maracujás almaszószt készítettünk, de most fázisfotókat is mutatok. Kanadai palacsintával ettük, nagyon finom volt. 3 szem alma, 3 db maracuja, kevés víz és egy kis cukor került a szószba. Egy kis lábaskányi lett belőle.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.