Az anyák napi meggyes mascarpone-s sütemény akkora siker volt, hogy a hétvégén ismét meggyes töltelékkel kellett készítenem valami finomat. A piskóta és a meggyes töltelék ugyanúgy készült, mint a meggyes mascarpone-s süteménynél, de most gesztenye, tejszínhab és kétféle keksz is került a meggyes gesztenyés kockába.
Meggyes gesztenyés kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 3 tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
Meggyes krémhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- fahéj
- 1 ek. cukor
- 1 csom. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 ek. ráma
Gesztenyés krémhez:
- 250 g gesztenye massza
- 1 ek. rumaroma
- 2 dl hulala tejszínhab
Ezen kívül:
- 40 db szögletes háztartási keksz
- 40 db kakaós omlós keksz
Leírás
Meggyes krém elkészítése:
- A pudingport a meggylé kisebb részével csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi meggylevet. (Nekem 3,5 dl volt.) Ízesítjük egy kis fahéjjal és állandó keverés mellett megfőzzük.
- Hozzáadunk 1 ek. cukrot, 1 ek. margarint és a meggyet, és még egy kicsit a tűz fölött átkeverjük, míg elolvad a ráma és a cukor is.
- Félretesszük hűlni.
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton kb. 2 perc)
- A sárgájába beletesszük a 3 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt el jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2 perc alatt készen van.)
- Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 3 ek. lisztet és óvatosan (fakanál vagy szilikonlapát segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
- Alufóliából kis tepsit hajtunk, 21 x 31 cm nagyságút, ebbe beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, majd kb. 8 perc alatt 250 fokon készre sütjük. (Vékony, hamar megsül, figyelni kell, nehogy megégjen!) Hűtjük, majd a fóliát óvatosan lehúzzuk róla.
Gesztenyés kréme elkészítése:
- A hulalát gépi habverővel kemény habbá verjük.
- A kiolvasztott gesztenyemasszához hozzáadunk 1 ek. rumaromát, elkeverjük, majd összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Sütemény összeállítása:
- Alulra kerül a piskóta.
- Arra ráöntjük a meggyes pudingos krémet, eligazítjuk.
- Erre került rá az 5 x 8 db háztartási keksz.
- Megkenjük a gesztenyés krémmel.
- Végül a tetejére 5 x 8 db kakaós omlós kekszet rakunk. (Pont egy csomag keksz fogyott el hozzá.)
- Egy napot hűtőben állni hagyjuk, hogy a kekszek jól átpuhuljanak.
- Másnap a kekszek között haladva felszeleteljük. 40 szép kis kocka sütemény lett belőle.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.