Maradék kelt tésztás mákos kalácsból készítettem egy nagyon finom tortát. Meggyes, mákos, vaníliapudingos. Tetejére pedig tejszínhab került, hogy teljes legyen az élvezet. A kelt tésztás mákos kalács receptjét itt találod: mákos kalács.
Igazán finom és gyorsan elkészíthető. Amikor nálunk kelt tészta készül, sokszor előfordul, hogy a mélyhűtőbe is kerül belőle, mert egy adag túl sok azonnali fogyasztásra. Így történt ez a mákos kaláccsal is a minap. Sok lett, megmaradt, így a fagyasztóba került. És milyen jó, amikor csak elő kell venni és pikk-pakk készen is vagyunk valami igazán mutatós és finom desszerttel!? Próbáljátok ki bátran, mert nagyon finom és kiadós édesség.
Ja és amit majdnem elfelejtettem, anyukámnak készítettem a születésnapjára. Plusz egy adag zabpelyhes zsemlét is sütöttem neki. (Az egyik képen azt láthatjátok. A zabpelyhes zsemle receptje itt található: zabpelyhes zsemle)
- Fél rúd mákos kalács (550-600 g)
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 6 ek. cukor
- 2 tojásnyi vaj vagy Ráma
- 1 üveg magozott meggy a levével együtt
- 1 csomag főzős vaníliás puding
- 2 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- A kalácsot a fagyasztóból kivesszük, hagyjuk magától kiolvadni. Nem baj ha még hideg vagy kicsit fagyos, vágjuk kockákra.
- A kalács felét tegyük a csatos tortaforma aljába. (26 cm-es tortaformát használtam.)
- Hagyományos módon főzzük meg a pudingot. Majd adjunk hozzá két tojásnyi vajat vagy Rámát, keverjük el.
- Öntsük rá a darabolt kalácsra, egyengessük el, hogy mindenhová jusson belőle.
- A pudingra tegyük rá a darabolt kalács másik részét.
- Tegyünk félre 14-16 szem meggyet, ahány szeletes tortát szeretnénk készíteni. A levéből vegyünk ki és keverjük csomómentesre a pudinggal. Öntsük hozzá a többi levet, folyamatos keverés közben lassú tűzön főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a meggyet is, főzzük készre.
- Öntsük rá a kalácsra, egyengessük el. Tegyük hűtőbe néhány órára.
- Amikor megdermedt a puding, távolítsuk el a tortaforma oldalát.
- Kis porcukorral verjük fel a tejszínhabot, majd csillagcsöves habzsákkal díszítsük fel a torta tetejét. A habrózsák csúcsára pedig illesszünk 1-1 szem meggyet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál még néhány egyszerű és gyors édesség elkészítéséhez, itt találsz recepteket: sütés nélkül készült finomságok
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.