Igazi “retro” vacsoránk volt ma: meggyszószt ettünk natúr csirkemellel és főtt krumplival. Nagyon finom étek, és persze eszembe jutottak a régi szép idők, a gyerekkori emlékek is. Elkészíteni igen egyszerű és gyorsan készen is van, csak a kezdők miatt írom le a receptet. Húslevesben főtt hússal és krumplival is nagyon finom, sokszor készítem.
Meggyszósz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 üveg magozott meggy
- 1 kis doboz tejföl
- 1,5-2 ek. liszt
- csipet só
- fahéj
- ízlés szerint cukor
Leírás
- A meggyet a levével együtt a lábasba öntjük, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük. Kb. 5 percet főzzük.
- Közben a tejfölt egy műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük. (habarás)
- Majd a meggy forró levéből a habaráshoz teszünk egy merőkanálnyit, elkeverjük, majd még egy merőkanálnyit. (hőkiegyenlítés)
- Ezután a habarást a meggyhez öntjük, összeforraljuk, szükség szerint kis cukorral édesítjük. 2-3 percig főzzük, ez alatt a habarástól besűrűsödik a mártásunk.
- Akár melegen, akár hidegen tálalhatjuk.
Megjegyzés
Én főtt krumplival és natúr csirkemellel tálaltam. A csirkemellet daraboltam, sóztam, borsoztam, majd kevés olajat öntöttem a teflonos serpenyőbe, letakarva mindkét oldalát zsemleszínűre sütöttem. Nem száradt ki, nagyon finom. Hús vastagságától függően kb. 10 perc alatt meg is sül, nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad és rágós lesz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.