Még a hétvégén sütöttem ezeket a teljes kiőrlésű muffinokat, csak időszűke miatt ma sikerült a bejegyzést elkészíteni … Sajnos az eritritem elfogyott, így egy kevés cukort tettem bele, de természetesen eritrittel vagy más cukorhelyettesítővel is megsüthető. Gyorsan elkészül, maximum 10 perc az előkészület, majd 25 perc a sütés, és a mosogatóba is csak minimális mosatlan marad a konyhai ténykedésünk után. Szóval megéri, mert egyszerű és finom. 🙂
Muffin 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (BL-196)
- 80 g cukor
- 40 g darált mandula
- ½ cs. sütőpor (7-8 g)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kk. fahéj
- 100 g vaj vagy ráma
- 2 tojás
- 2 pohár (250 g) natur joghurt
- Tetejére: 1-2 ek. szeletelt mandula
Leírás
- A sütőt 180 fokra állítottam, bekapcsoltam.
- A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt tettem.
- Előszőr a szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, darált mandula, fahéj) mértem a tálba, elkevertem.
- Majd hozzáadtam a nedves anyagokat (vaj, tojás, joghurt) és mixerrel elkevertem. Előszőr alacsony, majd magasabb fokozaton.
- Egy evőkanállal a muffinformába kanalaztam a tésztát. Vigyázat, ne töltsük tele a mélyedéseket, mert sütésnél megnőnek. Majd a tetejére szeletelt mandulát szórtam.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Másnap is finom, nem száraz egyáltalán. Egyetlen egy apró hibája, hogy a papír kissé nehezen jött le a süteményről (ez lehet, hogy inkább a papír hibája volt), de ez nem akadályozta meg, hogy mind elfogyjon. 🙂
Ebből a mennyiségű tésztából 12 db közepes méretű muffin süthető.
Ebből a mennyiségű tésztából 12 db közepes méretű muffin süthető.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha esetleg kedvet kaptál más édességet is teljes kiőrlésű lisztből elkészíteni, akkor szíves figyelmedbe ajánlom az almás pitémet: almás pite teljes kiőrlésű lisztből
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.