Mustáros karaj sült zellerrel! Nem túl bonyolult, mégis finom étel. Viszonylag hamar elkészíthető és nem kell hozzá túl sok hozzávaló sem. Persze a srácoknak a zeller helyett krumplit sütöttem, de nekünk felnőtteknek nagyon ízlett a hús mellett a sült zeller.
Mustáros karaj sült zellerrel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 12 szelet sertés karaj
- só, bors, mustár
- 1 nagy fej zeller
- só, egészséges ételízesítő
- sütéshez: olaj
Leírás
- A húst kicsit klopfoljuk, majd pácoljuk. (Ehhez mustárt, sót, borsot kevertem össze, ezzel kentem meg a húsok mindkét oldalát.) 5-6 órát pihentetjük. (Akár előző nap is bepácolhatjuk.)
- A zellert megpucoljuk, szeleteljük. Ízlés szerint, én karikáztam, majd négy részre vágtam.
- Minden menetes ételízesítőt (amiben nincsen E és nincsenek ízfokozók sem), sót teszünk a főzővízbe, így néhány percig főzzük a zellert. (Kb. 8-10 perc, de ne legyen puha!)
- Tepsire tesszük, olajjal vékonyan megkenegetjük, majd előmelegített 230 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Ha szükséges megfordítjuk a zellerdarabokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.)
- Közben a karajt kis olajon teflonos serpenyőben 6-8 perc alatt megsütjük. (Én le szoktam kicsit fedővel fedni, hogy jó puha legyen. Ja, és vigyázni kell, ne szárítsuk ki, mert akkor nagyon száraz lesz.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.