Omlós vajas vaníliás korongok, házi sárgabarack lekvárral töltve, csokival meglocsolva. Most készítettem először, de nem utoljára. Ugyan sütésnél kissé elterültek, de ez az ízén mit sem változtatott. Nagyon finom! Az eredeti recept Limara oldaláról való, köszönöm szépen! Én egy kicsit másképp, így készítettem:
- 250 g vaj
- 160 g porcukor
- fél kiskanálnyi vaníliapor vagy vanília kikapart belseje
- 5 db tojás sárgája
- 300 g liszt
- házi sárgabarack lekvár
- olvasztott csokoládé
- A sütőt 190 fokra előmelegítem.
- Vajat, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra kevertem.
- Egyenként hozzáadtam a tojás sárgákat, elkevertem a tésztát.
- Végül hozzáadtam a lisztet és ismét elkevertem a tésztát. Pár perc alatt készen van, robotgéppel nagyon egyszerű.
- Csillagcsöves habzsákba kanalaztam a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsire nyomtam.
- Két tepsivel, összesen 40 db kis tésztahalom lett.
- Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-12 perc alatt sültek meg. Nem kell barnára sütni!
- Amikor kihűltek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztottam a korongokat.
- Végül szépen egymás mellé rendeztem a süteményeket, és olvasztott csokoládéval megcsurgattam a tetejét.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2019.07.09. Érdemes egészen kicsi halmokat nyomni a tepsire, akkor igazán csinos, kicsi, falatos nérókat lehet készíteni. (10 forintosnál kicsit nagyobbak.) Ehhez persze gyakorlat kell, mert azért a habzsákot nyomni is kell, de közben a kis halmokat formázni is szükséges. Gyakorlat teszi a mestert! Többszöri próbálkozás után, már nekem is sikerült kisebbeket készíteni. Képeket is hamarosan mutatom. (Egy adagból közel 100 db kis korong is süthető, abból 50 db lekvárral összeragasztott süteményünk lesz.)
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.