Ma ismét nosztalgiáztam, nagymamám által oly sokszor készített paszulyleves volt az ebéd. Nagyon-nagyon szerettük, nővérkémmel képesek voltunk napokig paszulylevest enni kisiskolás korunkban. 🙂
Nyírségi paszulyleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g fagyasztott bejtett bab
- 2 nagyobb szem krumpli
- 2 babérlevél
- 5 szem bors
- 2 kk. só
- 2-3 kk. cukor (Ízlés szerint)
- 1,2 dl víz
- 3 ek. tejföl
- 1 ek. liszt
- 1 ek. paradicsompüré
Leírás
- A babot felengedés nélkül a borssal, babérlevéllel és sóval odatettem főni. (25-30 perc)
- Amikor majdnem puha volt, beletettem a kockára vágott krumplit, tovább főztem. (15 perc)
- Habarást készítettem: a tejfölt a liszttel elkevertem, egy merővel belemertem a forró leves levéből. Elkevertem, majd még egy kanál levet tettem hozzá és így öntöttem a leveshez.
- Végül hasonló módom hozzáadtam a paradicsompürét is.
- Lassú tűzön tovább főztem, cukorral ízesítettem.
Megjegyzés
A habaráshoz hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot is, akkor csak egyszer kell hőkiegyenlítést végeznünk.
Ebből a mennyiségből 2 nagy adag leves lett. Kb. egy óra alatt el is készült.
Ebből a mennyiségből 2 nagy adag leves lett. Kb. egy óra alatt el is készült.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.