Egyszerű vizes kifli az alapom, amit olívaolajjal és magvakkal “bolondítottam meg”. A végeredmény egy nagyon finom, letekerhető kifli, belül puha bélzettel, kívül ropogós magvakkal! 🙂
Olívás-magvas letekerhető kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 3 kk. só
- 2 ek. burgonya pehely
- 25 g élesztő
- 3 dl víz
- 3 ek. olívaolaj
Kenni:
- 1-2 ek. olívaolaj
Tetejére:
- magvak ízlés szerint
Leírás
- A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.
- A száraz hozzávalókat (liszt, só, burgonya pehely) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg a duplájára nem nő a tészta.
- Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és kb. 50 cm-es átmérőjű kört nyújtunk.
- Megkenjük olívaolajjal.
- Majd 8 cikkre vágjuk, és a cikkeket egyenként (kívülről befelé haladva) feltekerjük. A végét kicsit meghúzzuk és úgy tesszük a tepsire, hogy a tészta vége a kifli alá kerüljön.
- Így járunk el a többi darabbal is.
- Vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a kiflik a tepsin pihennek.
- Kb. 25 perc elteltével 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés után enyhén megspricceljük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni a kifliket.
2016.02.22. A család ismétlést kért… Ma miután megkelt a tészta, két részre osztottam, elnyújtottam, kentem, nyolc részre vágtam, feltekertem. Így jártam el a másik adag tésztával is, 16 db kicsi kiflim lett, amiket most csak úgy egyenesen sütöttem meg. Kis helyesek, ropogósak lettek, képeket a galéria után csatoltam. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A weboldalon találsz még pár kifli receptet… édeset és sósat egyaránt, ha kedvet kaptál kedves Olvasóm, katt. ide: kifli receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.