Kedves Olvasónk, E. Hajni elkészítette a sós omló teasüteményünket. Inzulin rezisztencia miatt teljes kiőrlésű lisztet használt. Az omlós teasüteményünk eredeti receptjét itt olvashatod: sós omlós teasütemény
Hajni ezt írta: “Íme a mi omlós teasütink 70 % teljes kiőrlésű búzaliszttel készítve, poginak álcázva, mivel az inzulin rezisztencia miatt tudnunk kell, hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz. Így egyszerűbb, mert ugyanakkorrák a falatok és tudunk vele számolni. Ezért is készült teljes kiőrlésű liszttel.”
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
♥ A pogikról készült fotó:
Hozzávalók a tésztához: 420 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 180 g extrafinom süteményliszt, 20 g Himalaja só, 1 csomag sütőpor (15 g), 5 g szárított élesztő, 350 g vaj, 4 tojássárgája, tejföl amennyit felvesz
Tetejére: 1 tojás, ízlés szerint szezámmag
A pogácsák elkészítése az eredeti receptünk szerint történt.
Szépek lettek a pogik és köszönjük szépen a képet és a receptet E. Hajninak! 🙂
Szép napot kívánok,
Comments are closed.