Még most jó az idő, lehet lehullott faleveleket gyűjteni és rózsát vagy rózsacsokrot készíteni. Én az elmúlt két évben készítettem, szép csokorba rendeztem, maradék függönnyel díszítettem. Nagyon mutatós, kellemes őszi hangulatot varázsol az asztalra. Arról meg már nem is beszélek, hogy nem hervad el, ha vigyázunk rá, akkor pedig több évig is gyönyörködhetünk benne. Anyagköltsége szinte nulla, viszont nagyon szép dekoráció, érdemes kipróbálni! Ha az első bimbó nem sikerül tökéletesre, ne keseredj el, próbálkozz újra. Nekem is előszőr nehezen ment, aztán a sokadik rózsa után, már gyorsabban sikerültek és szebbek is lettek.
Szükséges eszközök:
- egy rózsához méretétől függően 7-10 falevél
- cérna vagy kertben is használatos kötöző
- esetleg maradék függöny vagy anyag a dekoráláshoz
Munkamenet:
1. A még nem száraz, hajlékony faleveleket tudjuk felhasználni. Az első levelet vízszintesen félbehajtjuk, majd balról jobbra haladva feltekerjük.
2. A következő levelet is félbehajtjuk és az első köré igazítjuk, kicsit lazábban és kicsit lentebb, mint az első levél van.
3. A harmadik levelet is félbehajtjuk és lazán az előzők köré hajtjuk.
4. Ezt addig folytatjuk, míg egy szép rózsabimbót nem kapunk.
5. Ha készen vagyunk, akkor cérnával vagy kerti kötözővel szorosan körbetekerjük a bimbó aljánál a szárat. A kerti kötözőt egyszerűbb használni, mert egykézzel is könnyedén kezelhető. Cérnával megkötni elég nehéz, én azzal is próbáltam, de nem ajánlom, hacsak nincs még egy segítő kéz a közelünkben.
6. Én ehhez a csokorhoz 7 szál rózsát készítettem.
7. Végül 4 db levélel körberaktam a rózsákat, és rögzítettem a kötözővel a szárukat, majd maradék függönnyel “körbetekertem”, amivel igen elegáns kinézetet kapott.
♥ Jó szórakozást kívánok!
Comments are closed.