Teljes kiőrlésű lisztből készítettem palacsintát. Állaga tökéletes, hiszen nem száraz, nem törik. Ízén a teljes kiőrlésű liszt íze ugyan kiérződik, de ettől még nagyon finom. Édes és sós töltelékkel is fogyaszthatjuk, ki melyik változatot kívánja meg éppen.
Palacsinta 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- csipet só
- 2 csapott ek. eritrit
- 2 ek. olaj
- 2 tojás
- 3,5 dl tej
- 3 dl szódavíz
Leírás
Előkészítés:
- A hozzávalókat - kivéve a szódát egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük. Én géppel szoktam, mert egyszerű és gyors.
- Majd hozzáadjuk a szódavizet és csomómentesre keverjük.
- Kb. egy órát pihentetjük.
Elkészítés:
- Teflonos palacsintasütőben további olaj hozzáadása nélkül sütöm. (Könnyű, egyáltalán nem zsíros palacsinta a végeredmény.)
- Kis merőkanállal egy adagot a serpenyőbe öntök, gyengéd mozdulattal szétterítem.
- Ha az első fele pirulni kezd, lapos fakanállal átfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
- Ízlés szerint tölthetjük: lekvárral, kakaóval, mákkal, túróval, vaníliapudinggal
- Ebből a mennyiségből 16 db palacsinta lett.
Megjegyzés
Készíthetjük sós töltelékkel is: sajtot és sonkát tettem bele, melegítettem, tetejére pedig füstölt sajt került.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További palacsinta receptjeimet itt találod: palacsinták
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.