Már másodjára sütöttem palacsintát tojás nélkül. Ez a palacsinta a hagyományos palacsinta receptje szerint készül, de nincs benne tojás. A kis keresztlányom, allergiás a tojásra, így próbáltuk ki, és sütjük azóta is a palacsintát tojás nélkül. Finom, szinte teljesen azonos az íze a tojással sütött palacsintáéhoz. Állagra annyi a különbség, hogy tojás nélkül picivel puhább a kész palacsinta. A receptet megosztom, hátha más is szeretné elkészíteni.
Palacsinta tojás nélkül
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 ek. lenmagliszt
- 3-4 ek. víz
- 150 g liszt
- csipet só
- 1 ek. cukor
- 1 ek. olaj
- 4,5-5 dl tej
Leírás
Előkészítés:
- A lenmaglisztet a vízzel elkeverjük, fél órát állni hagyjuk.
Elkészítés:
- A lenmaglisztes keveréket a többi hozzávalóval egy tálba tesszük, de csak a tej felét adjuk hozzá amivel jól kikeverjük. (Én botmixerrel szoktam.) Majd hozzáadjuk a többi tejet és csomómentesre kikeverjük. (Én az olajat is bele szoktam keverni.)
- Kb. fél órát pihentetjük.
- Teflonos palacsintasütőben további olaj hozzáadása nélkül sütöm. (Könnyű, egyáltalán nem zsíros palacsinta a végeredmény.)
- Kis merőkanállal egy adagot a sütőbe öntök, gyengéd mozdulattal szétterítem.
- Ha az első fele pirulni kezd, palacsintalapáttal átfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Megjegyzés
Ízlés szerint tölthetjük: lekvárral, kakaóval, mákkal, túróval, vaníliapudinggal… ki, mivel szereti. Ebből a mennyiségből 12 db palacsinta lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Hagyományos, tojással készülő palacsinta receptemet itt találod: palacsinta recept
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.