Egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető, kiadós étel, paradicsomos húsgolyó rizs nélkül készítve… Tálalhatjuk kifőtt spagettivel és reszelt sajttal vagy főtt burgonyával, mindkét változat nagyon finom.
Paradicsomos húsgolyó
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Húsgolyókhoz:
- 500 g sovány sertés darált hús
- 1 nagy méretű tojás
- 2 kk. só
- 1 kk. bors
Mártáshoz:
- 500 ml paradicsomlé
- 2 dl víz
- ízlés szerint: 1-2 kk. cukor
- oregáno
- bazsalikom
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Spagetihez:
- 500 g spagetti
- só
- olaj
- víz a kifőzéshez
Tetejére:
- ízlés szerint reszelt sajt
Leírás
- A darált húst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk.
- A paradicsomlét lábasba öntjük, fűszerezzük, ha nagyon sűrű vízzel higítjuk. Én Lidl-ben kapható papírdobozos paradicsomlevet használtam, nagyon sűrű volt, 2 dl vizet adtam még hozzá. Felforraljuk. Ha szükséges egy kis cukrot adunk hozzá.
- Ebbe a paradicsomos szószba tesszük a golyókat, nekem 19 kicsi golyó lett.
- Lassú tűzön 45-50 perc alatt készre főzzük a golyókat. Ez alatt a paradicsomszósz is finom ízes lesz.
- Mielőtt lezárnánk alatta a tüzet, 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele és még 1-2 percig főzzük.
- Míg a golyók lassan főnek, vizet teszünk fel forrni a spagettinek. (Sót és olajat tettem bele.)
- Ha felforrt a víz a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
- Amikor elkészültünk azonnal tálaljuk, tetejét reszelt trappista sajttal szórjuk meg.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 felnőtt és 2 gyermek részére volt elegendő.
A golyók puhábbak lesznek ha 2-3 evőkanálnyi zabpelyhet is adunk a masszához. Az utóbbi időben én már csak így készítem.
A golyók puhábbak lesznek ha 2-3 evőkanálnyi zabpelyhet is adunk a masszához. Az utóbbi időben én már csak így készítem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.