Paradicsomos húsgombóc túrógaluskával. Alacsony szénhidráttartalmú étel, hamar elkészíthető és finom. Nem túl bonyolult, 45 perc alatt asztalon volt a finom ebéd. 🙂 Megmutatom, hogy készítettem:
Paradicsomos húsgombóc túrógaluskával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Húsgombóchoz:
- 500 g sovány sertés darált hús
- 1 nagy méretű tojás
- 2 kk. só
- 1 kk. bors
Mártáshoz:
- 500 ml paradicsomlé
- 1-1,5 dl víz
- ízlés szerint: 1 kk. xilit
- oregáno
- bazsalikom
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
Túrógaluskához:
- 250 g zsírzsegény túró
- 1 kisebb tojás
- 1 púpozott ek. Dia-Wellness Zéró 6 lisztkeverék
- só
- pici olíva olaj a sütéshez
Leírás
- A darált húst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk.
- A paradicsomlét lábasba öntjük, fűszerezzük, ha nagyon sűrű vízzel higítjuk. Én Lidl-ben kapható papaírdobozos paradicsomlevet használtam, nagyon sűrű volt, 1-5 dl vizet tettem még hozzá. Felforraljuk.
- Ebbe a paradicsomos szószba tesszük a gomócokat és kb. 25 perc alatt készre főzzük.
- Mielőtt lezárnánk alatta a tüzet, 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele és ha szükséges kicsi xilittel édesítjük.
- Míg a gombócok lassan főnek, vizet teszünk fel forrni a túrógaluskának.
- A galuskához a túrót, tojást, sót, lisztet összekeverjük.
- Ha felforrt a víz, nagykanál segítségével a galuskákat a vízbe szaggatjuk. Lassan főzzük, amikor feljönnek a víz tetejére még kb. 7 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
- Teflonos serpenyőben pici olíva olajat hevítünk azon a galuskákat megpirítjuk.
- Amikor elkészül a húsgombóc és a galuska, azonnal tálalhatjuk, tetejét a paradicsomos mártással meglocsoljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.