Petrezselymes krumpli, ahogy nagymamám készítette! Zsírral és pirospaprikával, mert így az igazi. Nagyon, de nagyon szerettük, nem csak új krumpliból, bármikor. Amikor nyáron mamánál nyaraltunk (és általános iskolás koromban minden nyáron ott voltunk) minden héten kértünk tőle petrezselymes krumplit. Sokszor viccelt is velünk, hogy nem lehet egész nyáron krumplit enni, de persze mindig elkészítette nekünk. 🙂 Én most oldalas mellé kínáltam, nagyon finom lett. Az oldalas receptje itt olvasható: sült oldalas receptje
Petrezselymes krumpli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- só
- 1-2 csomag petrezselyem
- 1 ek. sertészsír
- 2 kk pirospaprika
Leírás
- A krumplit megtisztítjuk, daraboljuk.
- Sós vízben főzzük. (Ha újkrumpliból készítjük több só kell bele.) Nekem most az újkrumpli 15 perc alatt megfőtt.
- A petrezselymet megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Egy kanál zsírt olvasztunk, azon kicsit megsütjük a petrezselymet, majd kicsit hűtjük és utána hozzáadjuk a pirospaprikát.
- Végük a petrezselymet és a krumplit összeforgatjuk.
Megjegyzés
Húsételek mellé nagyon finom köret. De magában egy jó hideg házilag készített kefirrel is finom étek. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.