Gyerekkorom kedvenc eledele a petrezselymes újburgonya. Nagymamám sokszor főzött nekünk nyáriszünetben, igaz ő a kertből frissen szedte a hozzávalókat. Sajnos nekem nincsen konyhakertem, így a piacos burgonyával és petrezselyemmel be kell hogy érjem. De azért így is finom, akár hússal és salátával, akár egy nagy adag hideg házi kefirrel. 🙂
Petrezselymes újburgonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya
- 1 nagy csokor zöldpetrezselyem
- só
- olaj
Leírás
Előkészítés:
- A burgonyát megtisztítjuk, félbevágjuk.
- A petrezselymet, megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A burgonyát sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük. (Az újburgonya több sót igényel!)
Elkészítés:
- Serpenyőben kevés olajon a burgonyák mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
- Amikor már majdnem készen van, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, jól összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.
Ha nem szeretnéd, hogy a krumpli a kezedet pucolás, vakargatás közben elszínezze, akkor tippeket itt találsz: Újkrumpli tisztítása elszíneződött ujjak nélkül
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.