Iskolai menzán nagyon szerettem, megpróbáltam én is elkészíteni. Gyorsan, egyszerűen megsüthető, elkészíthető. Egy tartalmas leves után, pl. gulyásleves, második fogásként is tökéletes.
Piskóta csokiöntettel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 5 tojás
- 1 csipet só
- 5 kanál víz
- 1 csom. sütőpor (15 g)
- 200 g cukor
- 200 g liszt
Csokiöntethez:
- 1 csom. csokis puding (40 g)
- 7 dl tej
- 4 ek. cukor
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
- A tepsit fóliával kibéleljük. (20 x 26 cm-es kis tepsibe, pont belefér majd ez a mennyiség)
Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadunk 5 ek. vizet és 200 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. (ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton)
- Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- Az előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje nagyon pirulni kezd, fóliával letakarjuk.
Csokiöntet:
- Amíg sül a piskóta elkészítjük az öntetet. A csokis pudingot kis tejben elkeverjük, hozzáöntünk 7 dl tejet és felforraljuk. Utolsó lépésként még 4 ek. cukrot adunk hozzá.
Megjegyzés
12 szelet piskóta lett ebből az adagból, és 1 liter csokiöntet. Természetesen aki édesebben szereti tehet bele még plusz cukrot, nekünk így nagyon finom volt, mert maga a piskóta is édes.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.