Gondolom mindenkinek megvan a jól bevált pizza receptje. Én most kis korongokat szaggattam és így került rá a házi készítésű paradicsomszósz, majd a különböző feltétek. Akinek esetleg még sincs bavált pizza receptje, akkor itt nálunk a weboldalon is többfélét talál. Itt: pizza receptek
Igaz, hogy a korongok elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de így többféle feltéttel lehet a kis pizzákat elkészíteni. Nálunk tonhalas, háromsajtos, kukoricás és sonkás készül tegnap vacsorára. A fiúk hazajöttek a korizásból és alaposan belaktak belőle, majd egy-egy bögre gyümölcsteával öblítették le a finom vacsorát. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Pizza korongok
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 300 g BL 80 liszt
- 100 g rétesliszt
- 20 g élesztő
- 2 kávéskanál só
- 3 evőkanál olíva olaj
- 2,3-2,5 dl langyos víz
Feltéthez:
- ízlés szerint
- paradicsom szósz
- mozzarella sajt
- füstölt sajt
- trappista sajt
- olíva bogyó
- tonhal
- kukorica
- sonka
Leírás
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd dagasztjuk. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, csak simán belemorzsoltam.)
- Amikor a tészta szép fényes, egynemű, akkor letakarva kb. 1 órát kelni hagyjuk.
- Ha a tésztánk megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen elnyújtjuk (kb. 5-6 mm vastagra), majd korongokat szaggatunk belőle. Ebből a mennyiségből éppen 2 tepsivel, 40 db lett. (7 cm átmérőjű kiszúrót használtam.)
- A sütőt 230 fokra előmelegítjük, közben a korongokat megkenjük szósszal, megpakoljuk a feltétekkel, megszórjuk a reszelt sajttal.
- Amikor egy tepsivel elkészült, kb. 12 perc alatt 230 fokon készre sütjük.
- Közben a második adagot is elkészítjük, sütjük.
Megjegyzés
Másnapra maradt pár darab, melegítés után ebédre is kitűnő volt. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.