Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből pizzát készítettem, vékony tésztás, zöldfűszeres, finom. Komolyan mondom, hogy nagyon finom! Simán felveszi a versenyt bármely pizzéria tk lisztes pizzájával. Aki nem hiszi el, készítse el bátran! 🙂
Pizza 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 20 g búzasikér (elhagyható)
- 15 g friss élesztő
- 1-2 kk. só (ízlés szerint)
- 1 ek. oliva olaj
- 2 dl langyos víz
Feltét:
- paradicsomszósz vagy ketchup
- reszelt sajt
- friss paradicsom
- friss bazsalikom
- fekete erdei sonka
Leírás
- A tészta hozzávalóit kimértem, pár perc alatt kézzel megdagasztottam. Kissé lágy és kicsit ragadós tésztát kaptam. Letakarva félretettem kelni.
- Kb. 1,5 óra múlva lisztezett felületen, tetejét is lisztezve tepsi méretre elnyújtottam. (Nagy, normál gáztepsi.) Sütőpapírral fedett tepsire tettem a tésztát.
- Előmelegített sütőben 250 fokon 6 percig elősütöttem.
- Ezután villával kicsit megszúrkáltam a tésztát.
- Majd ketchuppel megkentem, karikára vágott paradicsom, friss bazsalikom és reszelt sajt került rá.
- Ismét betettem a 250 fokos sütőbe és 8 perc alatt készre sütöttem.
- Szeleteltem, végül minden szeletre 1-1 sonkát rátépdestem és friss bazsalikommal megszórtam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2019.05.16. Dupla adag tésztát dagasztottam be, feléből pizzát, a másik feléből pedig pizzás csigákat készítettem. Guszta és finom lett mindkettő. Mutatom a képeket is:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.