Friss bazsalikommal és házilag dagasztott és sütött kelt tésztával az igazi! Puha tésztaréteg között házi pizzaszósz és rengeteg sajt. Hm… nagyon finom! 🙂
Pizzás csiga
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g búza finomliszt
- 1-2 kk. só
- 1 csapott kk. szárított élesztő (3-4 g)
- 150 ml tej
- 2 ek. olívaolaj
Töltelék:
- pizzaszósz/ketchup és reszelt sajt
- friss bazsalikom
Leírás
Előkészítés:
- A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Nekem még 1 evőkanálnyi lisztet igényelt a tészta, ezt a 250 g-on felül pluszban hozzáadtam.
- Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Kb. egy órára letakarva, huzatmentes helyre félretesszük kelni.
- Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A sajtot reszeljük vagy késes aprítóval a bazsalikommal együtt aprítjuk, a szószt/ketchup-öt elkészítjük.
Elkészítés:
- Amikor a tésztánk térfogata kb. a kétszeresére nőtt, akkor enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
- Tetejét kicsit meglisztezzük és elnyújtjuk. (Kb. 30 x 40 cm téglalap alakúra.)
- Nyújtás után megkenjük szósszal/ketchuppel, megszórjuk a reszelt sajttal.
- Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
- Éles késsel felszeleteljük. A csigákat tepsire tesszük, kis helyet hagyva egymás mellett, mert sütés közben enyhén megnőnek.
- A csigákat kicsit vízzel megspricceljük és 20-30 percet pihentetjük.
- Ezen idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítjük, majd 15-20 perc alatt a készre sütjük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál méretű tepsivel lesz, nekem 20 db csiga lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.