Poison cake “méreg süti” Halloween-re!!! 🙂 A recept a dán barátnőmtől van, még évekkel ezelőtt kaptam tőle és már többször elkészítettük. Természetesen nem csak Halloween alkalmából lehet elkészíteni, attól függően hogy hogyan díszítjük. Én most “szemekkel” dobtam fel, a holnapi iskolás partira készítettem. Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni, csak össze kell keverni a kimért anyagokat, és máris süthető. A nevét a zöld színéről kapta. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Poison cake
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g cukor
- 250 g vaj
- 2 tojás
- 3 ek. mandula aroma
- 1,5 dl tej
- 250 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
- 150 g porcukor
- 18-20 ml víz
Leírás
- A sütőt 170 fokra állítjuk, előmelegítjük.
- A tepsit sütőpapírral borítjuk, vagy vajazzuk és lisztezzük. (Ez egy kisebb tepsire való adag, tepsiméret: 20 x 25 cm)
- A cukrot a lágy vajjal habosra keverjük. (gépi mixerrel 1-2 perc)
- Hozzáadjuk a tojást és a mandula aromát, ismét elkeverjük.
- Végül hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet, ezzel is elkeverjük.
- A masszát a tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
- Kb. 45 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
- Amikor kihűlt cukormázzal bevonjuk. (Porcukrot a vízzel simára keverjük, ezt öntjük a sütemény tetejére, elsimítjuk.) Hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.
Megjegyzés
Természetesen a tetejét csokoládéval is bevonhatjuk, vagy csak simán porcukorral megszórhatjuk. Kinek mi a kedvence, vagy éppen mit talál a kamrában. 🙂
Az eredeti recept ennek a duplája, én megfeleztem. Ha a tetejére nem kerül máz, akkor a sütemény fagyasztható, természetes kiolvadás után azonnal fogyasztható.
Az eredeti recept ennek a duplája, én megfeleztem. Ha a tetejére nem kerül máz, akkor a sütemény fagyasztható, természetes kiolvadás után azonnal fogyasztható.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.