Teljes kiőrlésű lisztből készítettem perecet. Tetejére magvakat, sajtot, de sót is tehetünk ízlés szerint. Én most napraforgómaggal szórtam meg. Nagyon finom lett. Aki nem szereti a tk. lisztet hagyományos receptet itt talál: puha perec
Puha perec - teljes kiőrlésű
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g rétesliszt
- 2 kk. só
- 50 g vaj
- 25 g friss élesztő
- 2,5 dl kókusztej
- 1 ek. tejföl
Tetejére:
- 1 tojás
- napraforgómag (elhagyható)
Leírás
- Kelesztőtálba belemérjük a hozzávalókat. Dagasztjuk.
- A tésztát kb. 60 percig pihentetjük (langyos, huzatmentes helyen, letakarva). Amikor nagyjából duplájára nő a tészta térfogata, akkor jó.
- Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 10 egyforma darabra vágjuk. (Nekem 10 x 86 g os darabok lettek). Nem gyúrjuk át a darabokat, hanem azonnal formázzuk.
- A darabokból 60-70 cm hosszú rudakat sodrunk és perec formában a tepsire tesszük őket. (5 db / tepsi, hogy ne érjenek össze.)
- A tojást villával elkeverjük, megkenjük a pereceket, majd megszórjuk szotyival.
- Kb. 30 percet pihentetjük, ez alatt a sütőt előmelegítjük.
- Vízzel megpermetezzük a pereceket majd 200 fokon, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Amikor kivesszük, ismét enyhén megpermetezzük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.