Sütőtökpüré hozzáadásával igazán finom és puha kekszet készítettem. Meg lehet tölteni lekvárral és a tetejét olvasztott csokival összefirkálni. A kekszet gyerekekkel is elkészíthetjük, akár különböző formájú szaggatóval is szaggathatjuk.
Puha sütőtökös keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 90 g vaj
- 2 db kis méretű tojás
- 100 g porcukor
- 1 kk. fahéj
- 250 g sült sütőtök püré
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 2 kk. szódabikarbóna
Tölteni és dekorálni:
- ízlés szerint lekvár
- 100 g olvasztott csokoládé
Leírás
Tészta előkészítése:
- A lágy vajat, tojást, porcukrot, fahéjat mixerrel elkeverem. Hozzáadom a már előzőleg megsütött és lehűtött sült tököt, elkeverem.
- Hozzáadom a lisztet és a szódabikarbónát, amivel szintén elkeverem. Ezt már fakanállal, majd végül a kezemmel. Puha tésztát kell kapni, ha túlságosan lágy lenne (sütőtök víztartalmától függ) még egy kis lisztet adok hozzá. Amikor összeállt a tészta, egy zacskóba teszem és 30 percig mélyhűtőben pihentetem.
Elkészítés:
- A tésztát két részre osztom, lisztezett felületen egy adagot kb. 3 mm vékonyra nyújtom és ízlés szerint szaggatom. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatom a kekszeket. Így járunk el a másik adag tésztával is.
- Végül előmelegített sütőben, 150 fokon 10 perc alatt megsütöm a kekszeket.
- Vigyázat, ne süssük sötétbarnára, mert akkor a kekszek kiszáradnak!
Töltés, díszítés:
- Ízlés szerint két kekszet baracklekvárral összeragasztok, majd a tetejét olvasztott csokoládéval "összefirkálom".
- Amint megszilárdul a tetején a csokoládé, azonnal fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2-3 tepsi keksz lesz (vastagságtól és a szaggató méretétől függően).
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.