A tejföltől jó szaftos, a kolbásztól finom ízes, a krumplitól és a sajttól pedig igen laktató egytálétel. Rakott krumpli, ahogy én készítem. Az egész család szereti, ez a mennyiség nekünk (2 felnőttnek és 2 kicsi gyereknek) 2 étkezésre elegendő.
Rakott krumpli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 12 szem közepes krumpli (1,5 kg)
- 2 fej vöröshagyma (200 g)
- 7 db "L" méretű tojás
- 1 szál kolbász
- 1 dob. tejföl (450 g)
- pár szelet füstölt szalonna
- só
- tetejére reszelt sajt (300-350 g)
- kevés olaj
Leírás
- A krumplit megmostam, héjában félig megfőztem, lehűtöttem, szeleteltem.
- A tojásokat megfőztem, hideg vízben lehűtöttem, megpucoltam, szeleteltem.
- A szalonnát, kolbászt és hagymát felszeleteltem.
- Sajtot lereszeltem.
- Két jénaiba rétegeztem a hozzávalókat: alulra belefektettem a szalonna szeleteket, erre tettem a hagymát, krumplit, sóztam, majd a tojást, kolbászt, végül a tejfölt.
- A tejföl után ismét krumpli, só, hagyma, tojás, kolbász és tejföl következett.
- Az utolsó sornál krumpli került a tetejére, amit olajjal megkentem.
- Lefedve 210 fokon 45 percet sült, majd 15 percet fedés nélkül, végül sajttal megszórtam és még 20 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Megjegyzés
Én egy szál kolbásszal készítettem, mert a srácok nem szeretik sok kolbásszal, de aki szereti, nyugodtan akár két szálat is beletehet.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.