A gyerekek kérésére ma rántott csirkecombot készítettem. Sütöttem hozzá zellert (szalma krumpli helyett) és készítettem mellé kukoricás rizst. Ja, és képzeljétek el, életem első cékláját is megfőztem, igaz kétszer főtt, mert előszőr a levét elhasználtam sütibe, majd még egyszer adtam hozzá vizet, ízesítettem és újra főztem. 🙂 Kicsit hóka lett a színe, de igazán finom. El is határoztam magamban, hogy fogok készíteni egy jó adagot még az ősszel. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Rántott csirkecombok
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 9 db csirkecomb
- só
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Leírás
- Levesszük a csirke bőrét, megmossuk.
- Besózzuk a húst, ha van rá módunk kicsit állni hagyjuk.
- Egyesével megforgatjuk a húsokat lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
- Forró olajban közepes lángon sütjük. Lassan, hogy jól átsüljön, még a csontnál is. Én 20 percet sütöttem fedő alatt, majd még 20 percet fedő nélkül. Közben néhányszor meg is forgattam a combokat. A hús finom omlós lett, a panírja pedig extra ropogós és piros, mert mi úgy szeretjük.
- Amikor megsültek a combok lecsepegtetjük, kiszedjük az olajból, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat elszívja. Végül jóízűen elfogyasztjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.