Rántott hús és rántott zöldségek, fritőzben sütve. Ropogós és finom, abbahagyhatatlan! Sokszor készítem, az egész család szereti… Természetesen serpenyőben is ugyanígy elkészíthető. Ha húst (pl. sertéskaraj) sütök, akkor fedővel le szoktam takarni a sütés első felében, hogy gyorsabban puhuljon a hús. Amikor cukkinit vagy sajtot panírozok, akkor a tojást és a lisztet egy kis tej hozzáadásával sűrű palacsintatésztának kikeverem, ebbe mártom meg először a sajtot, cukkinit, ez után mennek a zsemlemorzsába. Zsemlemorzsa helyett kukoricapelyhet is szoktam használni, amikor csirkemellet sütök. Elkészítése ugyanúgy megy, mint a hagyományos rántott hús esetében, kivéve hogy kukoricapehelybe forgatjuk utolsó lépésként. Ha marad másnapra rántott hús, a srácok szívesen megeszik milánói sertésbordaként vagy tortilla lapba beleszeleteljül, friss zöldségekkel, reszelt sajttal, ketchuppel tálaljuk.
- liszt
- tojás, só
- zsemlemorzsa
- Napraforgóolaj vagy zsír
- csirkemell, sertéskaraj
- karfiol, brokkoli
- sajt, párizsi
- gomba
- patisszon, cukkini
- A brokkolit/karfiolt rózsáira szedjük, nagyobb darabokat félbe vágjuk, megmossuk. Érdemes kicsit megpárolni, de nem kell nagyon puhára.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
- Forró olajban ropogósra sütjük. (Én fritőzben készítem, gyorsan, kosz nélkül elkészül.)
- Miután kisül, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat elszívja.
- A cukkinit és a sajtot úgy panírozom, hogy a tojást a liszttel összekeverem, kis tejet adok hozzá (sűrű palacsintatészta) és ebbe forgatom bele, majd ez után kerülnek a zsemlemorzsába. Így gyorsabban megy, haladósabb.
- A húst kissé kloppfolom, besózom, utána panírozom, majd sütöm.
- A cukkinit, patisszont megtisztítom, szeletelem, sózom, majd utána panírozom, sütöm.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.