Kedves Olvasónktól, Juhász Judittól kaptam a képet és a receptet, melyben leírja nekünk, hogy Ő hogyan készíti kenyérsütőgépben a rozskenyerét.
Ebben a sorrendben kell a kenyérsütőbe tenni a hozzávalókat (750 g-os kenyérhez):
– 280 ml víz
– 2 ek olaj
– 1,5 kk só
– 2 kk cukor (én barna cukrot használok)
– 450 gr lisztkeverék
– 1 cs szárított élesztő (nekem a dr Oetker vált be)
A lisztkeverékem két részből áll:
1. Egy púpos evőkanál búzasikér, és annyi teljes kiörlésű rozsliszt, hogy öszesen 200 gr legyen.
2. 8-9 gr szőlőmagliszt, 2-2 ek. napraforgómag, tökmag és fekete szezámmag, 1 ek. búzakorpa, és annyi sima liszt, hogy összesen 250 gr legyen.
(Ha nem teszek bele búzakorpát, elég 270 ml víz is)
Sütés: Moulinex kenyérsütőm van, 4-es, vagy 5-ös programon szoktam sütni (korpás kenyér, illetve annak a gyorsprogramja). Bár a kenyérsütő használatija azt írja, hogy a magokat később kell beletenni, és figyelmeztet is rá a gép menet közben, de nekem az vált be, hogy előre összekeverem a lisztet minden jóval, így egyenletesebben oszlik el benne minden.
Judit, köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a receptedet és a tapasztalataidat! Nagyon szép és gusztusos kenyeret sütöttél!
Comments are closed.