A férjem továbbra sem eszik húst, így most sajtban sült kelbimbót készítettem. Igen hamar készen van, nem kell vele túl sokat vacakolni és finom, laktató étel a végeredmény.
Sajtban sült kelbimbó
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g kelbimbó
- 3 db lapka sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kk. őrölt szerecsendió
- só
- 1 tojás sárgája
- 1 csapott ek. liszt
- 1 ek. reszelt parmezán
- 200 g reszelt trappista sajt
Leírás
- A sütőt előmelegítjük.
- A kelbimbót megtisztítjuk, egy jénai aljába tesszük.
- Rátesszük a lapka sajtot.
- Elkészítjük a tejfölös öntetet: összekeverjük a tejfölt, szerecsendiót, sót, tojás sárgáját, lisztet, parmezánt. A sóval vigyázzunk, mert a sajtok is sósak. Ezt az öntetet rákanalazzuk a kelbimbóra.
- A trappista sajtot lereszeljük, megszórjuk vele az öntetes zöldséget.
- Fóliával letakarjuk, és 210 fokon 30 percig sütjük.
- Majd levesszük a fóliát és 5-10 perc alatt pirosra sütjük rajta a sajtot.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.