Bableves mellé készítettem ezt a finom sajtkockás burgonyás pogácsát. Volt előző napról maradék krumplipürém, az került bele. Kétféle maradék sajttal ízesítettem. (Cheddar és valami francia kemény sajt, olyan trappista szerű íze van, de kevésbé olvadékony.) Szóval ezen maradékok felhasználásával nagyon finom pogácsát sikerült sütni. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Sajtkockás krumplis pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 550 g liszt
- 450 g maradék burgonyapüré
- 3 kk. só (ízlés szerint)
- 25 g friss élesztő vagy 1 cs. szárított (7g)
- 100 g házi sertészsír
- 150 g tejföl
- 1 tojás
- 200 g sajt kockára vágva
Tetejére:
- 1 tojás kenni
Leírás
- A kétféle sajtot kis kockákra vágtam.
- Volt 450 g maradék burgonyapürém (vajjal tejjel készült), ehhez adtam az összes többi hozzávalót és a dagasztógép üstjébe tettem. (A szárított élesztőt csak rászórtam a lisztre.) Kb. 10 percig dagasztotta a gép.
- Letakarva félretettem kelni.
- Kb. 2 órát pihent, mert kissé hűvös volt a konyhában.
- Lisztezett felületre borítottam, kissé átgyúrtam, majd elnyújtottam, tetejét bevágtam, szaggattam és sütőpapírral borított tepsire tettem őket.
- A pogik tetejét tojással megkentem.
- A sütőt 210 fokra előmelegítettem, addig a pogik a pulton pihentek. (Kb. 20 percet.)
- Majd kb. 20 perc alatt készre sütöttem őket a 210 fokos sütőben.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 31 db pogi lett. Egy tepsire tettem őket, sütésnél kicsit összenőttek.
A pogi belseje nagyon puha, kívül belül sajtdarabok, az alja kissé ropogósra sütve, mert úgy szeretjük. Még másnap is finom puha a zsírtól és a krumplitól. 🙂
A pogi belseje nagyon puha, kívül belül sajtdarabok, az alja kissé ropogósra sütve, mert úgy szeretjük. Még másnap is finom puha a zsírtól és a krumplitól. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.