Szép darab csontos karajt zöldségekkel megsütöttem, sajttal, Erős Rozival pirítottam. Sajtos karaj, igazi finomság, érdemes elkészíteni. Gabi mamától lestem el a receptet, igaz Ő kicsit máshogy készíti, de az ötlet mégis az övé. 🙂
Sajtos karaj
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- fél csontos karaj
- só
- 3 db répa
- 3 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 8 db burgonya
- sajt
- Erős Rozi
- sertés zsír
Leírás
- A karajt alaposan sóval bedörzsöltem. 3-4 órát pihent.
- Zöldségeket megtisztítottam, burgonyát bevagdaltam. (Így a finom pecsenyelé átjárja, amikor meglocsolgatjuk.)
- Mindent a sütőedénybe tettem, kicsi sertés zsírt adtam hozzá.
- Letakarva 250 fokon 2 órát, majd 200 fokon további 1 órát sült.
- A három óra leteltével kivettem a sütőből, óvatosan levettem a fedőt.
- A húst a csont mellett bevagdaltam, besóztam, trappista sajt szeleteket és Erős Rozit tettem a szeletek közé.
- Alaposan meglocsolgattam, megkentem a zsíros pecsenyelével mind a húst, mind a zöldségeket.
- Végül még 20-25 perc alatt 250 fokon pirosra sütöttem. Közben többször locsolgattam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.