Sajtos pogi bármikor bevethető, kirándulásra könnyen elcsomagolható, iskolás rendezvényeken tuti siker, hétvégi beszélgetések alkalmával remekül lecsúszik egy kis pohár bor utána, de akár egy lazább hétköznapon is elkészíthető. Mi nagyon szeretjük, még a mélyhűtőbe is szoktam tenni, így néhány darabot elő lehet kapni végszükség esetén. 🙂
Sajtos pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 550 g finomliszt
- 3-4 kk. só (ízlés szerint)
- 250 g reszelt sajt (Trappistát használtam)
- 80 g zsír
- 1,5 tojás
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 dl tej
- 25 g élesztő
Tetejére:
- 0,5 tojás
- 70 g reszelt sajt
Leírás
- Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, reszelt sajtot és elkevertem.
- Hozzáadtam a zsírt, 1,5 tojást és a joghurtot. A tejbe feloldottam az élesztőt, ezt is hozzáadtam majd alaposan összegyúrtam. Letakarva a konyhapulton pihent 4-5 órát. (Előző este is összeállíthatjuk a tésztát, amit a hűtőben egy éjszakát pihentetünk, akkor másnap reggel süthetjük.)
- Lisztezett deszkára borítottam a tésztát, kissé átgyúrtam, majd kb. 2 cm vastagra nyújtottam.
- Apró pogiszaggatóval kiszúrtam, tepsire tettem, tetejét a maradék tojással megkentem majd mindegyik tetejére kis reszelt sajtot tettem.
- A pogikat kb. fél órát a tepsin pihentettem, míg előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Két tepsivel 18-20 perc alatt sült meg, közben egyszer megcseréltem őket. Tepsin hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Csak picurka pogiszaggatóm van, vagy nagyon nagy, így a pici mellett döntöttem. 3 cm átmérőjű szaggatóval 130 db sajtos pogácsa lett. Másnap is nagyon finom puha.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.