Igazán sajtos, puha, kiváló szendvicsalap. Elkészíteni nem is nehéz, semmi különleges alapanyag nem kell hozzá. Sütés után fagyasztható, így tartaléknak is kiváló. Istvánkám egyik kedvence, nagyon szereti a sajtos péksüteményeket. Sajtos puffancs lett a neve, amit akár sajtos pogácsának is nevezhetnék, csak akkor kisebb kiszúróval kellene szaggatni. Sajtkedvelőknek érdemes kipróbálni.
Sajtos puffancs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 600 g finomliszt
- 250 g reszelt trappista sajt
- 3 kk. só
- 25 g friss élesztő
- 200 g ráma
- 300 g tejföl (20%-os)
Tetejére:
- maradék tojásfehérje kenni (elhagyható)
Leírás
- A lisztet átszitáljuk. A sajtot lereszeljük. (Én késes aprítóval aprítottam össze.)
- A száraz hozzávalókat kimérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, sajtot, rámát, tejfölt.
- Dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk.
- Letakarjuk, 2,5 órát pihentetjük.
- Amikor megkelt, 12 részre osztjuk, kis bucikat formálunk a tésztadarabokból. (Én mérleggel mérem, mert rossz a szemmértékem, így minden darab egyforma lesz.)
- A puffancsok tetejét maradék tojásfehérjével megkenjük és egy vonalban középen éles késsel bevágjuk.
- Minimum 45 percet a tepsin pihentetjük a puffancsokat. (Nekem 1,5 órát pihent, mert el kellett mennem itthonról.)
- Amikor szépen megkeltek hideg sütőben indítva 160 fokra felfűtve 30-35 perc alatt készre sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.