Sajtos tallért sütöttem teljes kiőrlésű tönköly búzalisztből. Nem elírás, tényleg nincsen benne tojás. 🙂 Finom, ropogós, sokáig eltartható.
Sajtos tallér - 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 160 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- 1 kk. só
- 1-2 kk. őrölt kömény
- 100 g reszelt sajt
- 180 g tejföl (20%-os)
- 1 ek. kókuszolaj
Leírás
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan keverjük el, utána adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- Kis golyókat formázunk belőle. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
- A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
- A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
- Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
- Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
- Kb. 30 perc alatt készült el, 135 db tallér, összesen 290 g lett.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható. (Ha fel nem falja a család az egészet.)
Kb. 15 perc alatt összeállítottam és kigolyóztam a tésztát, majd 30 perc alatt ki is sült ez a mennyiség.
Kb. 15 perc alatt összeállítottam és kigolyóztam a tésztát, majd 30 perc alatt ki is sült ez a mennyiség.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Korábbi tallér receptnél is sokan érdeklődtetek a gép után, ezért csatolok pár fotót, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek megkérdezni, elküldeni. 🙂 A gép neve: Cloer 1431 Elektromos kekszsütő.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.