A férjem most nem eszik húst és tojást, így fel van adva a lecke hogy mi legyen a vacsora. Tegnap estére brokkolit készítettem, amit ketten el is fogyasztottunk mind egy szálig. Természetesen lehet sült szalonnával, zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesíteni, mindenkinek a sajt ízlése szerint. Köretnek is készíthető, már aki eszik húst. 🙂
Sajtos-tejszínes brokkoli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 fej brokkoli
- só, víz
- 100 g füstölt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 150 g trappista sajt
Leírás
Előkészítés:
- A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük.
- Kb. 10-15 perc alatt enyhén sós vízben megpároljuk. (Nem kell puhára, mert még a sütőben is fog puhulni.)
- A sajtokat lereszeljük.
- A tejszínt és a tejfölt összekeverjük. (Tehetünk hozzá 1 tojássárgáját és ½ ek. lisztet is. Én nem tettem, mert a férjem nem eszik tojást, így kicsit hígabb maradt az öntet.)
- A sütőt grill fokozatra állítjuk, bekapcsoljuk.
Elkészítés:
- Jénaiba tesszük a brokkoli rózsákat, megszórjuk a füstölt sajttal, rákanalazzuk a szószt, végül megszórjuk a trappista sajttal.
- Kb. 15-20 percre grillsütőbe tesszük, készre sütjük.
Megjegyzés
Én nem párolom és sütöm sokáig, mert a férjem nem szereti túl puhán. Mindenki saját ízlésének megfelelően süsse meg.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.