Sárgabaracklekvár, ahogy anyukám is készíti. Nem kell hozzá más, mint finom, érett sárgabarack, cukor, némi türelem és néhány óra szabadidő. 🙂
Sárgabaracklekvár
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 5,5 kg sárgabarack (magozva volt ennyi a súlya)
- 1,65 kg kristálycukor
Leírás
- Az üvegeket alaposan elmostam.
- A barackot többször, váltott vízben megmostam.
- Majd a barackot magoztam, daraboltam, botmixerrel pürésítettem.
- Feltettem főni, néha kevergettem, így főtt kb. 2 órát.
- Ezután került bele a cukor (1 kg barackhoz 30 dkg cukrot tettem), amivel még két órát tovább főztem. Ekkor már sűrűn kevergettem, hogy nehogy leégjen.
- Amikor elég sűrűnek ítéltem meg, még forrón üvegekbe szedtem, tetejére befőzőfóliát raktam, kupakot rácsavartam, üveget fejre állítottam.
- Végül száraz dunsztba kerültek kb. két napra (amíg ki nem hűltek.)
- Csodaszép színű és nagyon finom ízű baracklekvár lett a végeredmény.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből a képen látható 8 üveg lekvár lett, plusz kb. 1 deciliternyi, amit gyorsan meg is kóstoltunk, el is fogyasztottunk.
A cukor mennyisége természetesen ízlés dolga és persze a barack cukortartalma is befolyásolhatja, de természetesen mindenki módosítsa a saját szájízének megfelelően.
A cukor mennyisége természetesen ízlés dolga és persze a barack cukortartalma is befolyásolhatja, de természetesen mindenki módosítsa a saját szájízének megfelelően.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.