Sárgabarackos csokis muffin méghozzá glutén, tej- és cukormentes! Nekem önmagában kissé száraz a kukoricaliszt miatt, de egy kis gyümölcspürével/lekvárral kifejezetten finom volt. 🙂
Sárgabarackos csokis muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
10 db muffin tésztájához:
- 100 g rizsliszt
- 50 g kukoricaliszt
- 50 g darált dió
- 1 kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 2 "L" méretű tojás
- 0,5 dl étolaj
- 2 ek. gyümölcspüré vagy lekvár
- 2-3 ek. eritrit
Belekeverni:
- 2 szem sárgabarack
- 50 g cukormentes csokoládé
Leírás
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb papírral mint nélküle.)
- A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a sárgabarack és csokoládé kivételével és egy szilikonkanál segítségével alaposan összekeverjük.
- Vágül beleforgatjuk a kockára vágott sárgabarackot és csokoládét.
- A tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben kissé megnőnek.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 15-17 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A gyümölcspüré nálam maradék őszibarack, sárgabarack és szilva volt. Ezeket megpucoltam és botmixerrel pürésítettem. Ebből tettem két evőkanálnyit a tésztába. A maradékot kis vízzel felengedve, jégkockával lehűtve smoothie-ként megittuk, nagyon finom volt. Természetesen lekvárral is helyettesíthetjük a gyümölcspürét.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a muffinhoz, itt olvashatsz még hagyományos muffin recepteket: muffin receptek
A rizslisztet, az eritritet és a cukormentes csokoládét Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.