Teljes kiőrlésű búzalisztből készült az alap, frissen szedett sárgabarackból pedig a töltelék. Igen finom pite, érdemes kipróbálni.
Sárgabarackos pite - 100% teljes kiőrlésű
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók tésztához:
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g cukrozott darált dió
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
- ½ kk. fahéj
- 1 ek. rum vagy rumaroma
- 1 db kis méretű tojás
- 100 g ráma margarin
Töltelék:
- 13 szem sárgabarack
- 2 ek. cukor
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 2-3 ek. víz
Leírás
- A tészta száraz hozzávalóit (liszt, dió, só, sütőpor, fahéj) kimérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a nedves anyagokat (rum, tojás, ráma) és gyorsan összekeverjük.
- Rámázott, lisztezett tortaformába nyomkodjuk a masszát. (28 cm átmérőjű tortaformát használtam.)
- Előmelegített sütőben 200 fokon, 15 percig elősütjük.
- Közben elkészítjük a gyümölcsös tölteléket.
- A sárgabarackot megmossuk, forró vízbe tesszük, kis idő után leöntjük róla a vizet, így a héját könnyedén eltávolíthatjuk.
- Rászórunk 2 ek. cukrot, hozzáadunk egy kis vizet, majd felforraljuk, kicsit főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
- A keményítőt csomómentesre keverjük 2-3 ek vízzel és a pürésített barackhoz csorgatjuk.
- Folyamatos keverés mellett főzzük, közben a gyümölcs kissé besűrűsödik. (1-2 perc.) Ekkor levesszük a tűzről.
- Amikor az alap elősült, ráöntjük a gyümölcsös tölteléket és 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
- Meg kell várni míg teljesen kihűl, akkor lehet szépen szeletelni. (Addigra a tészta kicsit meg is puhul a gyümölcs nedvességétől.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.