Sárgaborsólisztbe bundázott brokkoli. Nagyon szeretem a rántott zöldségeket, de nem túl sűrűn készítek, mert túl macerás a panírozgatás. Most viszont kivételt tettem, és sok finomságot készítettem. Férjem kérésére sütöttem sárgaborsólisztes brokkolit. Annak ajánlom az elkészítését, aki gluténmenetesen étkezik vagy szereti a ropogósra sült ételeket, mert ez a bunda tényleg ropogós. A sárgaborsót kávédarálón daráltam, persze nem sikerült teljesen porrá, de nem is baj, mert így voltak benne kicsit apróbb szemcsék is, nem csak a liszt. Na ebbe az általam darált lisztbe forgattam a brokkolit, ami igen finom lett. Készült még rántott sajt, cukkini, gomba és persze a fiúknak egy kis szalmakrumpli. (A krumpli volt egyedül bolti, a többit mind házilag készítettem.)
- 1 fej brokkoli
- 2-3 tojás (mérettől függően)
- só
- 300 g sárgaborsó (ezt daráltam meg)
- olaj a sütéshez
- A brokkolit rózsáira szedtem, nagyobb darabokat félbe vágtam, megmostam.
- A sárgaborsót kávédarálón ledaráltam.
- A tojást kis sóval összekevertem.
- A brokkolit kicsit megpároltam. (Vízgőz felett 5-10 percig, ki mennyire szereti puhán. Én csak 5 percig pároltam.)
- Majd egyesével megforgattam a sárgaborsólisztbe, tojásba, majd ismét a lisztbe.
- Forró olajban ropogósra sütöttem. (Fritőzben percek alatt elkészült egy adag.)
- Papírtörlőre tettem a kisült darabokat, hogy a felesleges olajat elszívja.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.