Süssünk ma valami finomat és egészségeset! Sárgarépás muffint ajánlok, kóstóljátok meg ti is! Külön ajánlom azoknak az anyukáknak akiknek válogatós a gyermekük és nem eszik meg a főtt zöldségeket. Ebben a muffinban nem lehet egyértelműen kiérezni, hogy van benne sárgarépa. Az én 10 éves fiam nem hajlandó semmilyen ételben megenni a sárgarépát, kivéve ezt a muffint. Próbáljátok ki, biztosan sikert arattok vele.
Sárgarépás muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 dl cukor
- 1 csom. vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 2 egész tojás
- 2,5 dl apróra reszelt sárgarépa (nyers)
- 2,5 dl liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ kk. szódabikarbóna
- ½ kk. fahéj
- ízlés szerint ½ kk. mézeskalács fűszerkeverék
Leírás
Előkészítés:
- A muffinformákba papírt teszünk.
- A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. (Én a kisebb sajtreszelőn reszelem, hogy nem legyen túl nagy darabos és akkor sütésnél jól meg is puhul a répa.)
Elkészítés:
- A cukrot, vaníliás cukrot, olajat és a tojásokat összekeverjük.
- Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, amivel ismét összekeverjük.
- Végül belekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket. (Célszerű a lisztben elkeverni a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, azután adni a répás keverékhez.)
- Maffinformákba adagoljuk (max. ⅔-ig töltsük, mert nagyon megnőnek), tetejét ízlés szerint díszíthetjük. (tortadara, darabolt dió vagy szeletelt mandula)
- Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.