Reggel a piacon mindenféle finom és friss zöldséget vettem. Ami különleges a babcsíra és a bambuszrügy. Így készült el a mai ebédünk: natúr sertés karaj, köretnek pedig a wokban sült zöldségek. A magyar és kínai konyha találkozása….
Sertés karaj wokban sült zöldségekkel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- karaj szeletek
- só
- liszt
- olaj
- répa
- lilahagyma
- bambuszrügy
- gomba
- babcsíra
- 2 ek. szójaszósz
Leírás
- A karajt kissé kiklopfoltam, besóztam. kb. 1 órát állt a hűtőben.
- A zöldségeket megmostam, megtiszítottam, feldaraboltam.
- A húst lisztben megforgattam és kis olajon kisütöttem.
- Közben a wokot felforrósítottam, 3-4 ek. olajat öntöttem bele.
- Elsőnek a gomba került bele, 2-3 percig pirítottam. Majd hozzáadtam a répát, szintén 2-3 percig pirítottam.
- Aztán a lilahagyma és a bambuszrüg következett, ugyanígy jártam el, néhány percig nagy lángon pirítottam a zöldségeket. Sóztam.
- Utoljára a babcsírát tettem bele, kissé összepirítottam, hozzáadtam kb. 2 ek. szójaszószt még 2 percet pirult, és készen is lett a finom köret.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.