Sertéspörkölt. A pörkölt egy olyan étel, amit a fiúk szerencsére mindig megették, mindegy hogy itthon vagy minden hogy a világ másik szegletében készítettem nekik. Leginkább sertéshúsból szeretik, de a csirkéből, pulykából vagy marhahúsból készült pörkölt sem maradt még meg. Ha esetleg sokat főztünk, másnap remek gulyásleves vagy rizseshús készíthető belőle.
Sertéspörkölt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- 1 ek. pirospaprika
- 500 g sertéshús
- só
- őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- fél paradicsom (elhagyható)
- fél paprika (elhagyható)
Leírás
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Olajon üvegesre dinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
- Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, beletesszük a fokhagymát, paradicsomot, paprikát. (Finomabb ha van benne paradicsom és paprika.) Felöntjük kis vízzel, éppen annyival, hogy a húst ellepje. Majd kb. 1,5 órát, lassan, lefedve főzzük. (Illetve annyi ideig, hogy a hús finom, omlós, puha legyen.)
- Nekünk általában kicsit hosszabb lére van hagyva, mert a fiúk úgy szeretik.
Megjegyzés
Köretként kínálhatunk: főtt burgonyát, kifőtt tésztát, nokedlit, galuskát, tarhonyát...
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Házi savanyúsággal a legfinomabb, saját készítésű receptjeimet itt találod: kovászos uborka kovásszal, csalamádé, káposztasaláta, gyömbéres céklasaláta
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.