Sertésszűz sült céklával, pirított burgonyával és joghurtos öntettel, igazi hétvégi finom fogás! Ha szeretnél valami különlegeset, akkor szívből ajánlom, mert nem szokványos étel, viszont nagyon finom.
A cékla jótékony hatásáról pedig itt olvashattok bővebben: Ezért együnk mindennap céklát
Sertésszűz sült céklával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 db sertésszűz
- só
- bors
- mustár
- 12 szelet bacon szalonna
- 2 db cékla
- kakukkfű
- 4 db burgonya
- olaj
Öntethez:
- 1 kis pohár natur joghurt
- citrom
- csipet cukor
- majonéz
- mustár
- bors
Leírás
- A húst besózzuk, félretesszük.
- A krumplit, céklát megmossuk, héjában félig megfőzzük (külön fazékban, a krumplinak fele annyi idő elég mint a céklának.) Ha megfőtt főzővizet leöntjük, hűtjük.
- A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, borsot, citromot, mustárt, majonézt, összekeverjük, hűtjük.
- A húst megkenjük mustárral, amihez törött borsot kevertünk, majd bacon szalonnába tekerjük, és jénaiba sorakoztatjuk, letakarjuk, sütjük. Forró sütőben 230 fokon kb. 1 órát sütöttem. Végül fedő nélkül 30 perc alatt ropogósra sütöttem. (Félidőben átfordítottam, hogy minden oldala szép pirosra süljön.)
- Amíg sül a sús, a krumplit és a céklát megpucoljuk. A krumplit karikára, a céklát negyedekbe vágjuk.
- A céklát olajjal megspricceljük, kakukkfűvel megszórjuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Akkor tettem be a hús mellé, amikor már az utolsó fél órát pirult a hús, mellette szépen megsült a cékla is a sütőben.)
- Közben a karikára vágott krumplit kevés olajon, serpenyőben megpirítjuk.
- Amikor minden elkészült a húst karikára vágjuk, és azonnal tálaljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További céklás receptjeimet itt találod: céklás receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.